Ελίκα – Μαραθιάς

Η Ελίκα είναι το πρώτο χωριό που συναντά κανείς όταν επισκέφτεται τα Βάτικα, χτισμένο στου πρόποδες βουνού. Κατά μια εκδοχή, το όνομά της αποδίδεται στην πανέμορφη νύμφη της Ελίκης. Κατά μια άλλη, το οφείλει σε κάποιον οικιστή από τα Άλικα της Μάνης που εγκαταστάθηκε στην περιοχή μετά την επανάσταση τοου 1821.
Με θέα το λακωνικό κόλπο, το χωριό διατηρεί ενδιαφέροντα δείγματα αρχιτεκτονικής στα πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά του. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε τους πύργους του “Φονιά” και του ¨Κουλεντιανού”, μέρη ενός συστήματος που ειδοποιούσε με φωτιές για επιδρομή κατακτητών και πειρατών από τη θάλασσα.
Μια περιοχή με έντονη αγροτική ζωή αλλά και πλήθος φυσικών ομορφιών που σας καλεί να την ανακαλύψετε και να επισκεφτείτε τον παραλιακό οικισμό του, τον Μαραθιά και τις παραλίες των Λιμνών και του Πλατανιστού.
Ιδιαίτερα ο Μαραθιάς, το επίνειο της Ελίκας, έχει γίνει ένας γραφικός παραλιακός οικισμός, ιδανικός για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Η απέραντη παραλία του προσελκύει κάθε χρόνο παραθεριστές όλων των ηλικιών. Στην ακρογιαλιά υπάρχει ακόμα λιμανάκι με ψαροκάικα που προμηθεύουν τα ταβερνάκια του οικισμού με φρέσκο ψάρι.
Η πρόσβαση στον οικισμό είναι εύκολη και γρήγορη απέχοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ελίκα. Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Η Ελίκα ανήκει στο δήμο Μονεμβασίας.

Φωτογραφίες

Πρόσβαση

Εστιατόριο